Den komplette guide til køb af domæne

  • #Hosting
  • #Domæne
  • #DKHostmaster
  • #Domænenavn
  • #Webhotel

Står du og er i gang med at lede efter et perfekte domænenavn til din kommende virksomhed eller projekt så er der lidt hjælp at hente i denne artikel. Jeg kommer blandet andet ind på det helt overordnet om hvad et domæne egentlig er, herefter mere i dybden omkring at vælge et godt domænenavn, flere sprog på samme domæne, dk-hostmaster, betydningn for valget af domæneendelsen i søgemaskinerne.

I dag er det utrolig nemt at købe et domæne og et webhotel så man har en hjemmeside kørende i løbet af kort tid. Det kræver blot at man finder den rigtige hostingudbyder for derfor at indtaste ens ønsket domænenavn og købe det webhotel man ønsker.

Køb domæne

Hvad er et domæne?

Helt præcist så er det navnet som hjemmesiden har, der består af navn og Top Level Domain. Top Level Domain er domæneendelser såsom .com, .se, .no, .dk mm. Selve domænet peger over på en IP adresse hvor webhotellet ligger med ens “indhold/hjemmeside”. Det betyder også at man kan købe ens domænenavn ved en hostingudbyder og ens webhotel ved en anden hostingudbyder. De behøves ikke ligge samme sted da man blot kan lave en DNS pegning over til den IP adresse hvor hjemmesiden ligger hostet.

Hvordan vælger man et godt domænenavn?

Når du skal finde et godt domænenavn så er der flere ting du skal have i minde. Det er vigtigt at det har en god relation til din virksomhed eller dit projekt. Der skal være en helhed i hele konceptet fra digitalt til offline. Derfor husk at holde det så simpelt og let at huske for målgruppen. Jo sværere og længere dit domænenavn er jo større change er der også for at dine brugere indtaster forkert eller staver forkert og dermed ikke kan finde din hjemmeside.

Hvis din virksomhed er placeret i Danmark og din målgruppe også ligger der så køb altid med domæneendelsen “.dk”. Omvendt hvis du fx har målgruppe i Sverige så køb “.se”. Når man køber domænenavn i Danmark så er det DK-Hostermaster som er domæneregistrator (det firma som sælger domænenavne).

Det anbefales ikke at købe domænenavne med “æ,ø,å”. Årsagen er todelt. Udenlandske bruger har nødvendigvis ikke “æ,ø,å” på deres tastatur og de danske der kan der være problemer med hjemmesiden i forhold til WordPress med plugins mm. I stedet anbefales det at man køber et domænenavn med “æ,ø,å” samt med “ae,oe,aa” og laver en redirect fra eksempelvis : hjælp.dk til hjaelp.dk.

Hvis du overvejer at benytte bindesteg så lad være. Det giver intet i forhold til søgemaskinen og er kun svært for brugerne at huske. De indtaster oftes uden bindestreg.

Der er for og imod benyttelse af tal i domænenavn. Jeg anbefaler som oftes at man undgår dette eller at man køber begge domænenavn med både tal og tekst. Eksempelvis 8.dk samt otte.dk.

Søgeord i domænenavnet – er det nødvendigt?

Både og. Det kan give en lille fordel at man køber et domænenavn som er relateret til den søgning man ønsker brugerne skal indtaste i søgemaskinerne. Men omvendt handler det utrolig meget omkring det indhold og links man har på sin hjemmeside. Så hvis man tror at ved købt af et søgeords domænenavn at man bliver placeret i toppen så bliver man slemt skuffet. Det kræver hårdt arbejde 🙂

Domæneendelsen betydning for placering i søgemaskinerne

Efter min vurdering så giver det mest mening at man købe eksempelvis et “.dk” domæneendelse hvis en målgruppe er i Danmark, da flest vil finde tryghed i det kontra et “.com”. Selve placeringen af domæneendelser er efter min vurdering ikke kæmpe, men jeg tror eksempelvis søgemaskinerne filtrer hensigtens mens baseret på hvilket land man befinder sig i og giver de resultater som matcher bedst her.

Et eller flere sprog på samme domæne

Jeg anbefaler altid at man køber flere domænenavne med forskellige domæneendelser til det givende land. Eksempelvis hvis vi har hjælp.dk, så til sverige bør man købe hjälp.se. Årsagen til at mit råd er at købe flere domæner til de forskellige lande er optimering af søgemaskine placeringer, målrettet indsats for optimering af placeringer via indhold, links mm til det specifikke land.

Hvem er dk-hostmaster?

Alle domæner som har endelserne “.dk” tilhører den danske stat og administreres af DK Hostmaster. Så når man køber et domæne hos en hostingudbyderere registeres det hos DK-Hostmaster, hvor man årligt betaler et beløb svarende til 50 kr.

De bedste steder at købe domæner

Hos Sampedro tilbydes der både køb af domæner samt webhoteller. Det smarte ved at vælge Sampedro, er at udover en god server og hosting så kan der tilkøbes vedligeholdelse til WordPress som er uhyre vigtig som sikring mod hackerangreb, fejlkoder og meget mere.

Priseren er en smule dyrere end hos andre hostingudbydere og årsagen er at vi står for hele samarbejdet med kunderne og ikke blot hosting. Hvis man ønsker billig domæne så kan du købe domænet via billig-webhosting.dk. De har en oversigt over forskellige domænenavne udbydere i Danmark.

Hos Sampedro ApS får du en total løsning i form af domænenavn, webhotel og serviceaftaler.

Nu hvor du er i gang vil vi anbefale dig at tage et kig på vores afsnit omkring webhoteller til WordPress.

WORDPRESS HOSTING

Ivan Sampedro Staub

+45 29 90 25 43 eller ivan@sampedro.dk

Vi håber at du blev inspireret i denne artikel og givet dit lysten til at prøve disse tips

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig, hvis du stadigvæk føler dig lidt på bar bund.

Kontakt os