Skal jeg vælge et reklamebureau eller et digitalt bureau?

  • #Reklamebureau
  • #Markedsføring
  • #Konverting
  • #Webshops
  • #Hjemmesider
  • #SoMe
  • #SEO

Er du tvivl om hvilket bureautype du skal vælge? Det forstår vi godt. Det er en jungle af bureautyper der findes. PR-bureau, SEO-bureau, Mediebureau, Grafisk Bureau, Social Media Bureau, Search-bureau, Reklamebureau, Digitalt bureau er blot et lille udvalg. Så vi dykke ned i hvad forskellen egentlig er på et reklamebureau vs et digitalt bureau.

Inden man begynder at kigge på hvad de forskellige bureauer tilbyder af ydelser og services er det vigtigt at klarlægge hvad ens opgave specifikt omhandler. Klargør om det er en “online opgave” eller en “offline opgave”. Med andre ord, skal opgaven være digital og kun være i brug på henholdvis website eller social media? Eller skal det være en kampagne der skal ud og tests fysisk som eksempelvis print på busser, plakater, brochure mm.

Når I har et overblik over opgavens karakter kan I begynde at kigge på hvilket bureau der kan klare opgaven for jer.

Reklamebureau vs Digitalt bureau

Hvilke ydelser har et Digitalt bureau?

Et digitalt bureau arbejder meget bredt indenfor digitalisering og markedsføring. De laver alt fra advanceret hjemmeside løsninger, webshops, tracking af data, konvertingsoptimering til markedsføring på eksempelvis de sociale medier. Nogle digitale bureauer tilbyder også tryksager og offline annoncering, men det her hvor de begynder at mikse lidt over til reklamebureauerne.

Hos et digitalt bureau kan der være alt fra specialister i form af SEO/SEM, udviklinger/programmør til accountmanagement/content creator. Jo større et team består af jo flere led er der i kontaktkæden til kunden og budget kan også blive påvirket af at der er flere som skal involveres i projektet.

De større digitale bureauer har alle disse teams og ydelser at de også i ny og næ kalder sig et “Full-service bureau” der kan tage store projekter ind og klare alt inhouse, i stedet for at kunden eksempelvis skal hyre et webbureau til at stå for programming og et design bureau til at stå for visuelt identitet og design.

Derfor skal du vælge et digitalt bureau

Du skal vælge et digitalt bureau hvis du er på udkig et et bureau der kan hjælpe dig med at løse en digital opgave. Din opgave kan være alt fra udvikling af ny hjemmeside, ny webshop, integration af 3 parts moduler til eksisterende hjemmeside, digital design til tracking af data, optimering af SEO og markedsføring via Google Ads, Facebook Ads mm.

Hvilke ydelser har et Reklamebureau?

Et reklamebureau er det slags bureautype alle kender. Et reklamebureau arbejde i gamle dage med branding, visuelt identitet, grafisk design, magasinopsætning, brochure, logoer mm. Nutildags har de tilpasset sig og arbejder bredder både offline og online. De har med andre ord digitaliseret sig som bureau. De arbejder også med udvikling af hjemmesider og webshops, SEO og markedsføring. Dog ses det også at der indgåes samarbejde med digital bureauer for at tilbyde kunderne et stærkere løsning. Her vil digitale bureauer ofte stå for eksempelvis udvikling af hjemmesiderne og webshops.

Hos reklamebureauer er der tit at finde specialister som Art Director, grafiker, AD´er, tekstforfatter til brand designer mm. Også her ses det at reklamebureauer benytter sig af “Full-service bureau” da de også kan består af store teams med et bredt udvalg af specialister.

Derfor skal du vælge et reklamebureau

Du skal vælge et reklamebureau hvis du er på udkig et et bureau der kan hjælpe dig med at løse en rebranding af din virksomhed eller en strategisk kampagne der skal køre offline samt online. Din opgave kan være alt fra visuel rebrand af virksomhed, rentegnning af logo, udvikling af brochure, visitkort, printmateriale til store kampagner der skal køre offline/online og kræver både koncept, strategi og design.

Hos Sampedro ApS får du et professionelt og servicemindet digital bureau der står klar til at hjælpe dig.

Vi håber artiklen gav dig svar på dine spørgsmål ellers skal du være mere end velkommen til at kontakte os!

KONTAKT OS

Ivan Sampedro Staub

+45 29 90 25 43 eller ivan@sampedro.dk

Vi håber at du blev inspireret i denne artikel og givet dit lysten til at prøve disse tips

Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig, hvis du stadigvæk føler dig lidt på bar bund.

Kontakt os